söndag 30 oktober 2022

Söndagar – veckans bästa dag


Idag fyller min S 35 år och hennes lille Vincent 3 veckor. Tänk att hon som nyss bara var en liten skrutt blivit tvåbarnsmamma. Fantastiskt!
Och idag har vi bytt till vintertid vilket innebär ljusare morgnar. Det passar mig som stiger upp tidigt utmärkt.

Jag ger mig själv skrivledigt på söndagarna så idag har jag putsat fönstren och hängt upp vintergardinerna. Jag har även beställt gröna fuskfällar från Ikea att lägga som skydd i soffan istället för sommarens vita dito. Roligt med lite ombyte! Fast så värst mycket vinter är det inte hos oss. Inte alls faktiskt. Det är knappt att det är höst. Vindarna är sydliga, havet varmt, 20 grader, och folk badar fortfarande. 

R och K hade bjudit in oss på söndagsmiddag som började traditionsenligt klockan 13 och pågick till klockan 17. Vi satt i deras trädgård där bilden ovan är tagen, solen värmde och vilda papegojor flög över våra huvuden. Magiskt!

Här nere är de flesta butiker och affärer stängda på söndagarna och folk ägnar sig åt att motionera, promenera, äta och umgås. Jag gillar att man prioriterar sånt istället för shopping.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Den bilden är drömmen om ett liv vid Medelhavet i slutet av oktober!

Annika Estassy sa...

Visst är den!