tisdag 1 november 2022

Alla Helgons Dag

Igår började Dexter kissa blod och jag kastade mig på telefonen för att hitta en veterinär som inte var ledig. Det är nämligen Alla Helgons Dag idag vilket innebär att många klämde gårdagen för att få en långhelg (Alla Helgons Dag är alltid den 1 november i Frankrike). Efter några försök hittade jag en som var i tjänst och hade tid att ta emot oss. 

Nu äter Dexter både antibiotika och antiinflammatoriskt efter att fått diagnosen prostatit som är en inflammation i prostatan. Men att han är sjuk märktes inte när vi i eftermiddags tog en promenad i våra berg. Aldrig är han så lycklig som när vår lilla flock är samlad. Tänk att få vara lös utan någon som drar i kopplet när man stannar för att nosa på en fläck i evigheter ...

Det blev en fin dag. Och det blev en fin dag igår också, trots anspänningen med att Dexter kissade blod. Förutom veterinärbesöket hann vi med en lunch i Collioure med C och C och deras tonårsson. C och jag har känt varandra sedan vi båda pluggade i Uppsala och vi har inte setts sedan releasefesten jag hade för Gröna fingrar sökes. Det var såklart jätteroligt att träffas igen. Senare åkte vi och fikade hos V och G som hade tagit med sig ett storpack kronljus åt oss från Sverige. Sånt är hårdvaluta när man som jag älskar att tända ljus och bor i ett land där äkta stearinljus kostar skjortan. Visst finns det ljus att beställa på franska Ikea men inga storpack.

Skrivandet då ... Jo, det går faktiskt bra. Långsamt men säkert växer berättelsen fram.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Hoppas att han snabbt kryar på dig!

Annika Estassy sa...

Ja, hoppas!