fredag 11 november 2022

Fixat och donat

Vanligtvis låter vi poolen vara som den är över vintern. Vi rengör den regelbundet och fyller på vatten vid behov. Där vi bor behöver man ju aldrig tänka på minusgrader och snö vilket förenklar skötseln. Men för att poolen ska hålla sig ren längre och för att minska avdunstningen, har vi nu införskaffat ett måttsytt poolskydd som vevas upp manuellt. Mer än så behövs inte när poolen är så liten som vår. Allting handlades online.

Annat vi fixat med men som inte har ett dugg med vintern att göra, är att skydda matbordet från rullande bollar och Dexters nyfikna nos. Efter att ha funderat en stund kom jag på att det skulle räcka med en plexiglasskiva på 180 cm x 25 cm. Skivan beställdes (återigen online) och efter att T borrat några hål var det bara att hänga upp skivan med svart plastbelagt ståltråd. Jag är löjligt nöjd med resultatet. Skivan fyller sin funktion perfekt och är så gott som osynlig.

Det är sånt man kan fixa och dona med när man har turen att leva i ett land där det råder fred. När jag ser bilderna på förödelsen i Ukraina skäms jag nästan över mitt trygga och bekväma liv.

Inga kommentarer: