onsdag 9 november 2022

Julresan bokad och klar trots SJ-strul

Precis som jag förutspådde kraschade SJ:s hemsida när biljetterna till vinterns tågresor släpptes i natt klockan 00:01. Jag hängde på låset och det gjorde drygt 45.000 andra också. SJ säger sig vara förvånat över att trycket var/är så stort och jag tar mig för pannan. Sent biljettsläpp OCH biljettpriser som hela tiden ändras beroende på när man bokar och hur attraktiva biljetterna är, kan inte leda till annat än en krasch! Det är OBEGRIPLIGT att inte SJ såg det komma och planerade därefter. Till exempel borde inte jullovs OCH sportlovsbiljetterna släppts samtidigt. Dessutom – hur kommer det sig att varken franska SNCFs eller tyska DBs hemsidor kraschade när de släppte sina biljetter? SJs tekniska problem fortsätter även idag ...

Nu skulle jag, tack och lov, bara köpa platsbiljetter mellan Köpenhamn och Linköping, och dessa har ett fast pris. Det tog mig 1,5 timme med ständiga omladdningar av hemsidan innan jag till slut lyckades genomföra köpet. Så nu är hela julresan upp till Sverige bokad och klar! Returresan har jag inte börjat titta på ännu eftersom vi inte bestämt när den blir.

Bilderna är på nattens fullmåne samt på en trött Dexter som höll mig sällskap när jag kämpade för att få våra biljetter. Han har dessutom kräkts ett par dagar och får bara äta skonkost (ris + kokt fisk). Jag tror att han reagerar på medicinerna han fått de senaste dagarna. Han skulle ha fortsatt med dem ett par dagar till men det går ju inte. Jag hoppas att det inte leder till att han börjar kissa blod igen. 

Inga kommentarer: