tisdag 16 maj 2023

Deklarerat

Så var deklarationen klar och inskickad i god tid före sista datumet som är den 8 juni. Smidigt att kunna göra det digitalt även här. En huvudblankett och två bilagor blev det. Men kunskapen hos skattehandläggarna om hur man ska deklarera utländska inkomster är inte den bästa har jag upptäckt den hårda vägen. När jag gjorde exakt som de skrev att jag skulle göra innebar det att inga sociala avgifter deklarerades och att jag fick betala dem retroaktivt. För tre år. En nätt liten summa på 15.000 €. När jag ringde för att försäkra mig om att det skulle bli rätt den här gången gav de mig än en gång ett felaktigt svar. Genom att testdeklarera enligt anvisningarna jag fick upptäckte jag att tillägget för sociala avgifter saknades. Igen. Rätt information hittade jag alldeles själv, genom att googla. 

Det stormar idag med nordvästliga byar på upp till 100 km/h. Fyren vid Cap Béar hade i morse byar på 117 km/h. Men solen skiner och himlen är utan moln. Det ska blåsa resten av veckan och mojna lagom tills vi får besök av I & H några dagar. Roligt när vännerna hälsar på!

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

jäklars, det är många euro det.

Annika Estassy sa...

Ja, det sved rejält.