torsdag 22 juni 2023

Dagen före midsommarafton

I morgon är det midsommarafton och jag läser i tidningen om bilköerna ut från storstäderna. Jag minns hur vi själva brukade sent på torsdagskvällen packa bilen och åka upp till Vätö. Jag älskade att vakna i stugan på midsommarafton och direkt på morgonen gå ut och plocka en stor bukett med sommarblommor. Sedan skulle det bakas jordgubbstårta och förberedas midsommarlunch. Vi firade med familj eller vänner eller bäggedera. Och på kvällen grillade vi, antingen på altanen eller på ängen tillsammans med alla grannarna. Var det regnigt ställde vi grillen under parasollet. Men som jag minns det var det alltid fint väder på Vätö ... 

Jag är inte någon nostalgiker men precis som jag tyckte det var roligt att i vintras få fira jul och nyår i Sverige, skulle jag gärna åka till Sverige för att fira just midsommar. Kanske nästa år? Vi får se. I morgon ska vi i alla fall promenera upp till V och G för att sitta på deras terrass och äta sill som sig bör. Jag har lovat att ta med mig nybakat bröd och en pinocchiotårta. Och nubbe.

Innan kontoren stängde och folk gjorde helg, hann förlaget och jag få till ett utgivningsavtal för Manus 7. Eller Vindarnas hus som boken förmodligen kommer att heta. Förlaget är återigen Norstedts och boken släpps förmodligen hösten 2024. Hurra! Gunilla som varit förläggare för mina fyra senaste romaner har gått i pension men Clara som var förläggare för ljudböckerna om vingården och byn mellan berg och hav tar över stafettpinnen. 

Bilden tog jag i morse. Vinden hade under natten vänt från att vara sydlig till nordlig, och fukten och dimman vi haft i några dagar förvandlades till fluffiga bomullstussar.

Inga kommentarer: