lördag 2 september 2023

Tre är utläst och svenskt besök i antågande

Vi har varit i Montpellier och lunchat med familjen och nästa vecka kommer P och hälsar på för första gången. Vi debuterade som författare ungefär samtidigt och har träffat på varandra på diverse releasefester. Det var i mitt förra liv, då jag fortfarande bodde i Sverige och gick på releasefester. Numera följer jag det som händer i författarvärlden på avstånd, via sociala medier, och trivs bra med det. Men det ska bli skoj att få träffa P igen, visa henne trakten och kanske få lite skvaller till livs.

Jag har läst ut Valérie Perrins senaste roman Tre (Trois på franska), en tjock bok om tre vänner som vi får följa från att de är elva år och fram till tidig medelålder. Det är en berättelse med många olika trådar, för många tycker jag och boken hade tjänat på att tajtas till. Som den nu är uppbyggd blir jag osäker på vad författaren vill förmedla. Romanen spretar och vill för mycket. De sista sidorna skummade jag faktiskt igenom.

Nu ska jag börja på nästa bok – Agnes Ledigs La toute petite reine. Jag har läst flera av hennes romaner och tycker att hon skriver bra även om jag kan bli lite trött på att hennes karaktärer ofta är likeable i överkant. Jag gillar när det är mer bett i romanfigurerna.

Efter förra veckans värmebölja med över trettio grader är vi tillbaka på för oss normala nivåer. Termometern i poolen visar på 21 °C att jämföra med 28 °C när vattnet var som varmast!

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag landade till ett Medelhav som var 29 grader varmt, jag har aldrig badat i så varmt vatten tidigare.

Annika Estassy sa...

Nästan läskigt ju!