torsdag 21 december 2023

Manusmöte om Vindarnas hus

Det är dags att sluta kalla min nya roman för Manus 7 och istället använda dess riktiga titel: Vindarnas hus. Jag hade det som arbetstitel men det visade sig att alla på förlaget tyckte att Vindarnas hus passade berättelsen perfekt och ville behålla den. Boken släpps i oktober/november nästa år, dvs lagom till julhandeln. Hurra för det!
Jag talade 1,5 timme i telefon med min förläggare Clara i förmiddags och vi diskuterade igenom manuset än en gång. Vi pratade även omslag och ljudboksinläsare.
Höstens redigeringsarbete fick med beröm godkänt likaså mitt språk. Men enligt Clara tål dramatiken i berättelsen att skruvas till ytterligare utan att det för den skull känns överdrivet. Jag har redan massor av idéer och tankar kring hur det ska gå till och så fort helgerna är över och min axel har vilat klart sätter jag igång! Deadline: 15 februari.