måndag 29 januari 2024

Axelartrografi

Så träffade jag ortopeden/kirugen idag. Han var mycket pedagogisk och förklarade vad han trodde var felet med min axel. Men för att vara helt säker måste jag göra en axelartrografi. Det innebär en ny magnetröntgen fast denna gång med kontastvätska som injiceras direkt i axeln. Jag kommer i samma veva att få en kortisonspruta för att få ordning på slemsäcksinflammationen. 

Väntetiden för en axelartrografi är ca 4 veckor. Därefter låter man det gå 4 veckor till innan ortopeden gör en ny bedömning av läget. Det dröjer alltså 8 veckor innan jag vet om det blir operation eller inte. Jag håller tummar och tår för att den inte behövs. Hellre något nedsatt rörlighet faktiskt.

Under tiden är det smärtstillande och täta besök hos fysioterapeuten som gäller samt förbud mot tunga lyft, bilkörning och alla rörelser med högra armen som innebär en ansträngning för axeln. Lite frustrerande med så långa ledtider samtidigt som det betyder att jag kan fortsätta att jobba med manuset i lugn och ro. 

Nu orkar jag inte tjata om min axel längre.

På väg in till Perpignan såg jag att de första mandelträden slagit ut! 

2 kommentarer: