onsdag 31 januari 2024

Dags för ännu en genomläsning

Jag tycker väldigt mycket om Vindarnas hus måste jag säga. Ju mer jag jobbar med berättelsen, desto fler lager blir det. Den växer och fördjupas. I dag skrev jag in den sista kompletteringen och i morgon startar genomläsningen. Jag har två veckor på mig innan texten ska tillbaka till förläggaren. Eftersom manuset är på 268 sidor räcker det att jag läsar 20 sidor om dagen. Ingen stress alltså och går att kombinera med besöken hos sjukgymnasten, promenaderna med Dexter, diverse pyssel samt dagliga tupplurar som är ett måste då jag inte sover mer än 5 timmar per natt pga ont i axeln.

Stackars Dexter har öroninflammation igen. Veterinären säger att han förmodligen reagerar på något i luften, typ pollen. Öroninflammationer hos hundar är alltså inte samma slags sjukdom som hos oss tvåbenta, utan en överkänslighet mot något. Behandling är en kräm som sprutas in i örat. Han hatar det så det är en pärs varje gång han ska få sin dos.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

kliar han på örat, eller hur märker man det?

Annika Estassy sa...

Ja, det börjar med att han kliar örat och att örat är rött. Sedan skakar han på huvudet och lutar det åt den sida som det gör ont. Till slut, om inget görs, skriker han till om man råkar komma åt hans öra.