fredag 19 januari 2024

När dimman lättar


Efter stormen och kylan kom det lite regn och därefter lugnare och varmare väder och med det dimman.  Man verkligen ser hur den rullar in från havet på morgonen för att lätta senare på dagen. Ett häftigt skådespel! Väderväxlingarna kan vara mycket snabba här. Häromdagen var det 20 °C varmt på eftermiddagen när R och K kom förbi, och vi kunde sitta i skuggan på terrassen och fika (jag hade kvar saffrans- och mandelbullar i frysen). Men så vände vinden plötsligt, moln seglade in från bergen och termometern sjönk med tio grader på en kvart.

Det är alltså vad jag ägnar mig åt när jag inte redigerar – iakttar vädret! Okej, lite annat blir det också. Jag läser, går till sjukgymnasten (min arm som började kännas bättre gör satans ont igen) och mejlväxlar med förlaget om vem som passar som inläsare till Vindarnas hus och hur omslaget ska se ut. Jag är så himla glad att det för Norstedts och min förläggare Clara är självklart att jag ska få tycka till och bli lyssnad på. Sedan har jag givetvis stor respekt för att förlaget har större erfarenhet än jag i dessa frågor. 

Nu ska jag jobba vidare. Jag har 40 sidor kvar att redigera vilket blir dagens och helgens beting. Därefter ska jag läsa igenom hela manuset ännu en gång. Om magnetröntgen på onsdag visar att jag måste operera axeln innebär det att jag efter OP inte kommer att kunna använda högra armen på i värsta fall sex veckor. Det blir till att köra pekfingervalsen. Med vänstra pekfingret ... Bäst alltså att inte söla utan jobba på.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

När får du besked om axeln?

Annika Estassy sa...

På onsdag!