måndag 1 januari 2024

Nytt år

Jag har inga förväntningar när det gäller världsläget 2024 utan tror tyvärr att vi kommer att uppleva ännu mer elände innan det vänder. Människosläktet må ha begåvats med stora hjärnor men alltför många tycks inte veta hur den ska användas till att göra gott. Men jag kanske har fel, 2024 kanske blir året då Trumps, Putins och deras gelikars framfart hejdas och våra politiker inser att inget gott kommer ur nedskärningar inom vård, omsorg, utbildning och kultur.

Vi lade oss mycket riktigt före tolvslaget igår och har idag hållit oss mestadels inomhus, bortsett från Dexters promenader förstås. Jag har pysslat med lite allt möjligt samt bakat bröd. Smärtan i axeln är faktiskt bättre så jag antar att det innebär att inflammationen börjar ge med sig. Men så fort jag försöker lyfta armen knäpper det i axeln och gör ont. Inte får jag upp armen heller. Att slippa värken nattetid och äntligen kunna sova ordentligt är dock fantastiskt. Bra tajming också med tanke på att jag i morgon sätter igång med den andra (egentligen den fjärde ...) redigeringsomgången av Vindarnas hus.

3 kommentarer:

Karin sa...

Under många år firade vi "ryskt" nyår, vilket innebar att tolvslaget inföll klockan 22. Nu känns det fel, men Ukraina ligger bara en timme före Sverige, så det blir lite för sent. Nairobi ligger bra till ...

Jag önskar dig ett (så) gott nytt 2024 (som möjligt)! Jag håller med dig om världsläget, men hoppas ändå på någon slags vändning under detta år. Ta det lite försiktigt med axeln när du sätter igång och redigerar!

Hälsningar från ett snöigt Stockholm!
Åsa Hellberg sa...

Visst sitter du med dator i knät? När jag hade min frozen shoulder
och inte kunde röra armen/axeln funkade det att jobba om bara datorn var i knät. Jag tror att jag har sett någon bild där du sitter i en bra fåtölj, eller hur?
Lycka till!

Annika Estassy sa...

Karin – jag hoppas att du har rätt om världsläget! Vi har trots allt tur att ha fötts i "rätt" del av världen. Att fira samtidigt som Nairobi – varför inte? :) Och jag lovar att ta det lugnt med axeln.

Åsa – tyvärr blir belastningen på axeln och framför allt överarmen för stor när jag sitter i min vanliga fåtölj med min dator i knäet. Däremot funkar det bra att sitta vid vår köksö har jag upptäckt. I och med att stolarna är höga har det också en stödribba för fötterna som gör att jag sitter rak i ryggen, vilket axeln gillar plus att jag får stöd för underarmarna vilket minskar vikten på axeln. Man hittar sina sätt! :)