onsdag 14 februari 2024

Lägesrapport


Veckans första besök hos fysioterapeuten avklarat. Jag går dit onsdagar och fredagar och har vid det laget blivit tjänis med såväl Christophe och hans sambo som driver stället som med patienterna som kommer dit varje vecka samtidigt som jag. Stället är rena sambandscentralen och det delas friskt av diverse byskvaller. Det blir mycket skämt och skratt och tonen är ibland rå men alltid hjärtlig. Jag har aldrig varit till en sjukgymnast i Sverige så jag vet inte om där ges samma möjlighet till umgänge patienter emellan eller om det är precis tvärtom – att man inte vill att patienterna, av konfidentiella skäl, ska ha koll på varandras behandlingar. Personligen tycker jag att det är roligt att prata med byborna och jag är alltid på bra humör när jag går därifrån. Mörbultad men glad.

Dagens väder illustreras av bilden jag tog från sovrumsbalkongen strax före lunch: Milt, soligt och vindstilla.

Jag har läst ut en bok som jag haft liggande ett tag: Dimmornas lek av Kate Morton. Den får en 3:a i betyg. Ska nu ge mig i kast med hennes Klockmakarens dotter

Jag har en rejäl bokhög på nattduksbordet som jag passar på att beta av under tiden som manuset till Vindarnas hus är hos min förläggare Clara. Hon ska läsa igenom texten en sista gång innan manuset  går vidare till redaktören.

Hade det inte varit för att jag är förbjuden att överanstränga axeln, skulle jag ha passat på att plantera om och fixa med växterna utomhus också, men jag vågar inte utmana ödet.  

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Är det så ljummet som det ser ut att vara?

Annika Estassy sa...

Det växlar! Idag hade vi 19 grader och när bilden togs var det 13. Men havet är kallt, 15 grader.