fredag 8 mars 2024

Nya flyttbestyr

De blivande ägarna av vårt hus tar över båten och jag slipper därmed sätta ut den till försäljning med allt stök det innebär. Skönt!
Och så har vi fått en hyresrätt i Linköping, en 3:a med balkong från 2016 som är exakt lika stor som vårt hus. Det tar en kvart att promenera längs Stångån till stadskärnan, och lägenheten har fina grönområden alldeles intill husknuten. Tillträdet är den 1 juni och vi kommer alltså att ha dubbla boenden under en månad. Det ger oss tid att flytta i lugn och ro.
Jag har kontaktat firman som vi anlitade när vi flyttade ner hit och de hjälper oss gärna igen men behöver förstås veta hur stor flyttlassen blir. Det vet jag inte ännu vilket stressar mig en aning men jag får helt enkelt skriva upp vad jag önskar flytta med och hoppas att jag lyckas bli av med resten på ett eller annat sätt. Våra bästa grannar har i varje fall redan tingat en hel del saker och jag hoppas att de nya ägarna ska vilja köpa inredningen i lillhuset.
Inte klokt egentligen antalet gånger jag flyttat sedan 2004: åtta gånger inklusive denna flytt och Vätö! 

Mitt i allt detta fortsätter jag jobba med Vindarnas hus. Jag har skrivit förslag på en säljtext (sånt tycker jag är roligt) som förlaget köpte rakt av med ett litet tillägg, och omslaget är klart och godkänt av mig. I april presenteras höstens böcker för bokhandlarna därav att sånt måste vara färdigt trots att boken inte kommer ut förrän i slutet av oktober. Katarina Ewerlöf har tackat ja till att läsa in ljudboken vilket blir toppen.

Annat jag hunnit med är att få bilen servad och beställa däckbyte. Framdäcken slits oerhört snabbt här nere på grund av de kurviga vägarna och alla rondeller. Bilen är dessutom framtung. Just bilen är förresten också något att ta tag i. Vi privatleasar den och måste bestämma om vi ska lämna tillbaka den för att sedan skaffa en ny i Sverige eller om vi ska köpa ut den.

Nu ska jag kvista ner till sjukgymnasten och få min axel ompysslad. Just det – vädret: det regnar! Inte tillräckligt men mer regn väntas i morgon sägs det.