tisdag 5 mars 2024

Sålt – nästan

Vi har sålt vårt fina hus! Åtminstone nästan, för köparna har 10 dagars ångerrätt (14 dagar i Sverige) så allt kan fortfarande hända, åtminstone i teorin. Likvidavräkningen är satt till den 1 juli vilket blir på dagen 6 år efter att vi flyttade hit. Märkligt sammanträffande ...

Det var i höstas som T och jag började fundera på om vi skulle sälja och flytta tillbaka till Sverige. Med tanke på hur långsam husmarknaden är i vår by, trodde vi att det skulle ta tid att hitta köpare till det pris vi ville ha. Upp till två år kanske. Det tog fyra veckor! Köparna är fransmän från Paristrakten.

Vi flyttar alltså tillbaka till Sverige för att bosätta oss i Linköping istället, nära barn och barnbarn. Men vi släpper inte vårt älskade Côte Vermeille utan tanken är att långtidshyra en lägenhet under de svenska ruskmånaderna november och januari-februari. Vi gör en rockad helt enkelt: har Linköping som bas och söker oss söderut ibland istället för tvärtom. 

Så nu har jag inte bara en roman att göra klar utan jag ska även organisera ännu en utlandsflytt, sälja av sånt vi inte tar med oss upp, kontakta myndigheter och banker i respektive land, avsluta en massa här nere samt hitta en bostad i Linköping!  Och så min trasiga axeln ovanpå det ... 

Jag vet redan att jag kommer att sakna den utmärkta och lättillgängliga franska sjukvården. För att inte tala om vädret, havet, bergen, utsikten, maten, vännerna ... Men familjen är ändå viktigast och förutom att vara nära den ser jag fram emot riktiga jular, färska tulpaner, pepparrotsvisp och svenska fikor. Närheten till Stockholm är också ett plus.

Nu gäller det alltså att hitta en bostad i Linköping. Som tur är har jag stått länge i den kommunala bostadskön så jag tror inte att vi blir bostadslösa. En hyresrätt till att börja med alltså, så får vi se hur vi gör sedan när vi väl är på plats.

Vårt lilla hus på kullen är nog inte glatt att vi flyttar. Hur ska jag annars tolka att ugnen plötsligt lagt av, en av takspottarna blinkar konstigt och att ventilen på varmvattenberedaren i gästhuset läcker?

6 kommentarer:

Birgitta sa...

Vilken överraskning! Men välkomna hem till Sverige ❣️

Kerstin sa...

Det var oväntat! Jag har läst din blogg med stor behållning och hoppas att du fortsätter att skriva de månader ni tillbringar där nere. Det är ju de månaderna som längtan söder ut är som starkast, åtminstone för mig. Jag bor några mil från Linköping och har all förståelse för att längtan efter barn och barnbarn blir alltför stark, men det måste vara kluvet att lämna det där vackra hörnet av Frankrike. Ni kommer inte skaffa något mindre och hyra ut på sommaren då? Det är ju som lättast att hyra ut, när ni inte kommer att vara där! Lycka till med ert nya liv!

Annika Estassy sa...

Tack Birgitta och Kerstin! Visst är det med kluvna känslor jag lämnar vårt hus vid världens ände men vi kommer tillbaka. Och vem vet – kanske att vi köper en lägenhet i Banyuls-sur-mer en dag ...

Flytta sa...

Roligt för er, tråkigt för oss!
Era grannar, Kjell och Maths

Annika Estassy sa...

Kjell och Mats – vi kanske ses igen snarare än ni tror! :)

Åsa Hellberg sa...

Välkomna hem, fast till och med jag kommer att sakna ert hus :)