tisdag 9 april 2024

Ibland går det fortare än man tänkt sig

Vi har gått och köpt en sprillans ny lägenhet! Den är inte klar ännu men enligt bilderna och filmerna som dottern skickat kommer den att bli riktigt fin.

Meningen var att vi skulle vänta tills vi var på plats i Linköping innan vi började leta efter en bostadsrätt, inte att vi skulle slå till redan nu. Men bostadsbolaget hade en drive som innebar en rabatt på 17% och avgiftsfrihet i två år. Det vägde upp att lägenheten är liten – en tvåa på 53 kvm. Men vi är ju vana vid sedan tidigare att bo smått och har inga problem med det. Viktigast är att den är välplanerad.

Jag hade en önskelista när det gällde hur jag ville bo i Linköping: det skulle vara en ljus hörnlägenhet tre våningar upp från markplan (högre går inte eftersom T får svindel då), med inglasad balkong och begränsat med insyn. Gott om förvaring, grönska utanför knuten och närhet till naturområden (Tinnerö Eklandskap ligger 3 km bort) och med gångavstånd till Linköpings centrum. En BR-förening med sund ekonomi var ett krav.

Bortsett från att vi får ordna med inglasningen av balkongen själva, uppfyller lägenheten samtliga kriterier. Vi kommer att bo i Södra Ekkällan, drygt 2 km från Innerstaden dit man tar sig genom att promenera längs med Tinnerbäcken eller åka buss. Och så är hela huset svanenmärkt vilket är extra positivt.

Inflyttningsdatum är satt till den 15 juli så i morgon säger jag upp hyresrätten. Eftersom det är tillåtet att säga upp en hyresrätt innan man flyttat in i den, kan vi lämna tillbaka den redan den 31 juli. Hurra för det! Men nog är det väl ändå typiskt att vi återigen väljer ett nybygge istället för att köpa en begagnad lägenhet. Man kan tycka att vi borde ha fått nog av byggdamm vid det laget ...

Utsikt över låg- och mellanstadieskola från ena gaveln ...
... och över lekplats, träd och gång- och cykelväg från den andra.

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Grattis till lägenheten! Det låter som ett bra val med fina omgivningar. Välkomna till Östergötland! Fast jag hoppas ju att du snart ska skriva att ni har hittat en liten lägenhet där nere, så att det kommer fler blogginlägg till glädje för oss frankofiler...!

Åsa Hellberg sa...

Vad kul, grattis!

Annika Estassy sa...

Tackar! Kerstin – tanken är att vi ska fortsätta tillbringa tid i Frankrike! :)