måndag 6 maj 2024

2.543 omarbetningar senare ...

... är manuset till Vindarnas hus ivägskickat till redaktören för en andra genomläsning. Puh! Vi räknar med totalt tre genomläsningar innan det är dags för sättning (när redaktören formger inlagan) och korrekturläsning.

Den här veckan är det flytt- och inredningsbestyr som gäller för min del. Och så ska jag till frissan. Senast jag klippte mig var den 11 december så det är verkligen på tiden!
Annat som står på agendan är inkomstdeklarationen. Den ska vara inne den 6 juni. Ingen stress ännu med andra ord men skönt att ha det gjort.

På onsdag är det helgdag i Frankrike då man firar slutet av 2:a världskriget. Och på torsdag är det Kristi himmelsfärdsdag och många klämmer fredagen. Den 20:e är det annandag pingst, fortfarande en röd dag i Frankrike. Även här känns alltså maj som en månad som knappt hinner börja innan den är slut!

Apropå att tiden rusar, beställde jag en soffa idag. Utan att ha sett den eller tyget IRL.  Men med en leveranstid på 7-8 veckor måste soffan beställas nu om vi ska hinna få den lagom tills vi flyttar in. Det blev en naturfärgad tvåsitssoffa med avtag- och tvättbart tyg i en blandning av bomull och linne. Bara att hålla tummarna för att jag gillar den!

Förresten börjar min älskade Lamino bli sliten. Har ju nyttjat den flitigt i 20 år och fårskinnet lossnar på sina ställen. Jag kollade vad det skulle kosta att byta till nytt skinn och herregud vad dyrt. Behöver fundera vidare på saken ...

2 kommentarer:

Tina sa...

Så mycket arbete att skriva en bok , så läser jag den på 2 dar.. Stor respekt :-) Ser fram emot när den kommer.
Bästa hälsningar Tina

Annika Estassy sa...

Ja, det inte klokt vad mycket jobb som ligger bakom en bok! Och bakom alla andra kulturutövningar skulle jag tro. Men vi kämpar på! 😀