lördag 11 maj 2024

Sommaren är här!

Fransmännen här nere tycker inte att 25 grader på dagen och 17 grader varmt på natten är riktig sommar – det är för svalt. Själva tycker vi att det är underbart förstås, trots att havet fortfarande är för kallt att bada i. Jag älskar den här perioden på året som jag kallar för sydfransk försommar. Luften är frisk och det behövs varken värme eller kyla i huset. Vi sover för öppet fönster (fast med nedragna jalusier) och dagtid är terrassdörrarna öppna, till Dexter stora förtjusning. Han älskar att kunna springa ut och in som han vill.

I går lastade vi bilen med saker att slänga och körde bort till återvinningen. På tillbakavägen stannade vi till vid en av våra favoritplatser här, Paulilles, och tog en promenad med Dexter. 

Jag får ofta frågan om jag inte kommer att sakna allt detta vackra och visst kommer jag att göra det – jag älskar ju den här trakten! Men framför allt är jag oerhört tacksam över att ha haft möjlighet att bo här permanent i sex år. Bo på riktigt med allt vad det innebär. Inte tillbringa delar av året i Sverige så som många svenskar här nere gör.

Det blir spännande att se hur allt kommer att kännas när vi väl flyttat in i vår lägenhet och påbörjat vårt nya svenska liv. Ny stad, ny bostad, nya rutiner, nya vänner ... Jag gillar förändringar och tror alltid att allt kommer att ordna sig till det bästa. Det gör jag nu också.

Inga kommentarer: