måndag 13 maj 2024

Jag köper möbler och planerar

Jag är inte mycket för stora soffbord utan föredrar flera mindre avlastningsytor framför en enda stor, särskilt som vi bor litet. Jag har kikat lite varstans på svenska sajter men det var först efter att jag växlade över till franska möbelfirmor som jag hittade ett satsbord som hade rätt mått och utseende. Jag hoppas att vi hinner få det innan flyttfirman kommer hit om 2-3 veckor. Annars tar vi det i bilen.

Bordet beskrivs som "skandinaviskt" eftersom det är luftigt, har rena linjer och är tillverkat i naturmaterial, metall i det här fallet. Fransmän älskar verkligen den skandinaviska stilen, ett populärt försäljningsargument.


Nyss ringde mäklaren för att berätta att köparna har fått sitt bolån beviljat, och strax därefter fick jag mejl från notarien med samma info. Sista hypotetiska hinder till att avsluta försäljningen av huset är därmed undanröjt och den 1 juli lämnar vi över nycklarna! Veckorna mellan att flyttfirman varit här och tillträdesdagen, kommer vi att dels rensa och städa, dels träffa vänner och njuta av sommaren. Och så ska jag jobba vidare med Vindarna hus förstås. Jag tror att det blir ett fint avslut på vårt franska äventyr.

Inga kommentarer: