torsdag 27 juni 2024

Tapeter och registreringsbevis

Vi köpte loss bilen av Toyota i april och har vi tur får vi idag hem bilens nya registreringsbevis och slipper därmed be postis och grannarna om assistans för att få det levererat till Sverige. 

Beviset levereras som rek så det gäller att vi är hemma när postis ringer på. Annars måste vi hämta ut reket på posten nästkommande vardag och det vet man aldrig riktigt när det blir. Det gäller nämligen att damen som sköter posten är frisk och kry och på plats.

Införskaffandet av det nya registreringsbeviset har varit en följetong ända sedan den 28 april då jag skickade in vår ansökan första gången. Den avslogs efter fyra veckors väntan p.g.a. formaliafel men istället för att bara komplettera ansökan tvingades jag skicka in en helt ny och vänta i ytterligare fyra veckor på besked. Eftersom man inte får köra längre än 30 dagar på ett gammal reg. bevis har vi alltså kört olagligt sedan den 28 maj. 

Först blev jag jättestressad – den svenska hälften av mig vill ju ha ordning på papperna – men efter att grannarna uppmanade mig att rycka på axlarna och inte oroa mig över något jag ändå inte kunde påverka, lugnade jag mig. Det mesta brukar faktiskt ordna sig till slut.

Nu har jag beställt tapeter till vår nya bostadsrätt. Det blir Friviva i hallen, Flax fiber i allrummet och Soaped Oak i sovrummet, samtliga från Boråstapeter. Jag har haft tapetproverna framme i flera dagar för att se hur färgen skiftar med dagsljuset och vädret. De enfärgade tapeterna är något mörkare i verkligheten än på bilderna och jag tror att de kommer att kontrastera fint mot fönster och lister.

Återstår att bestämma vad för slags stänkskydd vi ska ha ovanför disk/arbetsbänken. 

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Supertapeter!

Annika Estassy sa...

Ja, och skönt att slippa sätta upp dem själv!