torsdag 27 juni 2024

Hurra, registreringsbeviset har kommit!

Min snälla brevbärare ringde på och viftade med det rekommenderade kuvertet från ANTS (Agence Nationale des Titres Sécurisés). 

"Titta vad du har fått!" sa hon glädjestrålande. Hon visste ju att jag väntade på registreringsbeviset för bilen. "Så nu kan ni åka upp till Sverige utan att behöva oroa er för eventuella poliskontroller", fortsatte hon och berättade att hennes bästa väninna var i Sverige för att säsongsarbeta och älskade landet. "Det är inte förutan att man själv blir sugen på att flytta dit." 

Och så tyckte hon att jag skulle strunta i att betala för en dyr eftersändning utomlands (ca tusen kronor). "Jag lägger posten hos grannen istället så kan ni komma överens om det är något som behöver eftersändas eller inte. Och ta bort era namn från brevlådan så att eventuell post som delas ut av någon annan än mig skickas tillbaka till avsändaren. På så vis slipper ni bekymmer."

Det är vad jag kallar för omtanke och service.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Bra brevbärare!

Annika Estassy sa...

Hon är toppen, hennes kollegor likaså!