Det har vänt, årets kortaste dag har varit och idag var det ljust en hel minut längre än igår! Och solen sken. På riktigt, från en klarblå himmel. Jag försöker komma ihåg när vi hade blå himmel en hel dag senast. Var det för fyra-fem veckor sedan?
Den andra rätten blev en grönkålssallad med apelsiner, valnötter, ädelost och granatäppelkärnor. Även det jättegott. Hemligheten för att göra kålen mjukare är att gnida in den i olivolja, citronsaft och flingsalt. I minst tre minuter ska man gnida bladen. Serverade salladen tillsammans med en senapsdressing gjort på raspolja, citronsaft, dijonsenap och salt och peppar.
Och slutligen blev det smörstekt brysselkål med rostade hasselnötter.
Kallare väder idag och vi tog en långpromenad i eklandskapet tillsammans med Kisel och hans människor. Fantastiskt vackert!
Har lagt in sill. En löksill (rödlök, purjolök och kryddpeppar) och en krämig apelsinsill (apelsin, senap och smetana). Jag kanske gör en sillsallad också. Enligt T är det ingen som äter sillsallad längre. Kan det verkligen vara möjligt? Sillsallad som är så gott!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar