fredag 21 november 2008

Favorit dofter

Jag har länge haft samma parfymer, Kenzo på sommaren, Calvin Clein och Armani på vintern. Men nu har jag gjort en helomvändning och blivit tvärförälskad i Pradas "Infusion d'Iris". Jag har även upptäckt att parfymbeskrivningar kan vara rena rama orgier. Kolla bara hur min älskling presenteras:
Parfymen inleder med toppnoter av iris och apelsinblomma för att sedan övergå i hjärtnoter av mandarin och rökelse. Avslutningsvis avrundas Prada Infusion D'Iris i basnoter av neroli och cederträ.
Suck... Och den håller vad den lovar! T:s absoluta favorit...

Serien Clean upptäckte jag nyligen. Lätta och fräscha dofter. Gillar dock inte när de går för mycket åt citrushållet utan föredrar sötare bastoner, mysk t.ex. Har två av dem:
Den har en upplyftande krispig toppnot med citron, mandarin och apelsin. Mellannoten, som är lätt blommig med inslag av apelsinblomma, lilja och jasmin, övergår i en basnot som domineras av mysk. (Shower Fresh)
Doften blandar härliga doftnoter från italiensk bergamott, provencalsk citron med lavendel, jasmin, vit ros och muguet. Kombinerat med den sensuella aromen från neroli och mysk. (Ultimate)

En kollega berättade att hon slängde bort alla sina parfymer eftersom hon ändå aldrig använde dem. För mig är detta otänkbart – jag har parfym på mig varje dag, även om jag så bara såsar omkring hemma i mjukiskläder. Känner mig inte färdigklädd utan det. Ska inte vara mycket – det värsta som finns är kvinnor som verkligen drunknar i sina parfymer – utan några droppar på lämpliga ställen. Har lyckats överföra min passion till dottern – hennes högsta önskan i jul är en speciell doft av Nina Ricci. Och gissa vad? Den kommer hon att få förstås! Vet inte hur den doftar men bara flaskans design gör att man blir knäsvag.

Inga kommentarer: