torsdag 20 november 2008

Vin & kärlek

Tillbaka från Inspiration 08 i Umeå! Hade inte så stor lust att åka upp men är väldigt nöjd med att jag gjorde det. Förutom flera givande seminarium var det kul att träffa en massa människor. Det är just genom att mötas som jag får nya idéer och som jag plötsligt kan komma på lösningen på ett problem som jag funderat länge på. Men det tar på krafterna att ha ett fullspäckat schema och dessutom inte gå och lägga sig förrän flera timmar efter midnatt med värkande fötter efter dansandet...

I dag är det premiär för årets Beaujolais Nouveau. Enligt traditionen ska den drickas den tredje torsdagen i november vilket t.o.m. står inskrivet i fransk lag. Huruvida vinet smakar bra eller inte kan diskuteras men viktigast är festligheterna runt omkring premiären. Förra året var jag i Göteborg den dagen och hamnade sent på kvällen på en äkta fransk restaurang som hade dukat upp en massa charkuterier, ostar och oliver. Stället var fullpackad med fransmän som sjung, spelade och festade som bara fransmän kan göra. Då, för första gången, tyckte jag att det var riktigt gott att dricka Beaujolais Nouveau!

Nu är jag som sagt hemma och det är underbart. När T fångar mig i flykten, håller om mig hårt och viskar små ljuvligheter i min nackgrop, blundar jag, vilar i stunden och vill aldrig åka bort igen. "Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge." Okänd

Inga kommentarer: