onsdag 28 januari 2009

Carpe Diem – igen

Är man rädd om sitt förhållande ska man akta sig för januari – tydligen är den en av de mest skilsmässodrabbade månaderna. Detta gäller dock inte T och mig, här fortsätter kärleken att blomstra, oavsett kyla, mörker, finanskris eller klimatförändringar. Så nu vet ni det, alla ni som undrar!
Idag var jag tvungen att ta tag i en jobbig situation på jobbet, sätta ner foten helt enkelt och bli väldigt tydlig. Såg att det var tufft för motparten att ta in det jag sa och att hon blev ledsen. Jag tror ändå att det är bra att punktera den bubbla som vissa inte vill lämna frivilligt. I morgon ska jag följa upp samtalet och se till att vi kommer fram till konkreta och bra lösningar.
Samtidigt har en annan medarbetare fått beskedet att hon har cancer och måste genomgå såväl operation som behandling. Hon blir troligen borta hela våren. Det hon oroade sig mest för när hon ringde var jobbet, vad som skulle hända med hennes verksamhet som är både viktig och omfattande. Det kanske är så det är med chockartade besked – att man oroar sig mer för andra än för sig själv?
Jag har sagt det förr och jag säger det igen; livet kan vändas upp och ner från den ena dagen till den andra. Det är då man inser hur futtiga ens egna små bekymmer är i sammanhanget och hur viktigt det är att fånga dagen och njuta av nuet.

Inga kommentarer: