tisdag 24 mars 2009

Dagens notiser

Ola Larsmo har valts till ny ordförande i Svenska Pennklubben. Vi pluggade historia ihop i Uppsala en gång i tiden. Han var rysligt duktig och väldigt snäll och tålmodig.
Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (Alma) har gått till den läsfrämjande organisationen Tamer Institute for Community Education, med verksamhet i Gaza och på Västbanken. Ett politiskt ställningstagande?
A mejlar att kortfilmen Frizon hon fick tjänstledigt förra våren för att medverka i, är inbjuden att tävla i WorldFest i Houston. Grattis!
Författarinnan Gun-Britt Sundström tycker att livet är för kort att läsa Prousts På spaning efter den tid som flytt. Aj då…

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja eller så blir livet längre när man läser bra litteratur, man håller igång sin alltmer vitala hjärna i alla svindlande turer i t ex Proust - kan man fundera på. Tycker det var bra med ALMA-priset!

Annika Estassy sa...

Ska bli intressant att se om ALMA-priset väcker någon debatt. Annars väljer jag din linje när det gäller Proust. Som T hemma sa - det måste finnas en anledning till att man fortfarande talar om den.