tisdag 24 mars 2009

Vem i hela världen kan man lita på?

Pudlar är populära just nu. Maud Olofsson gör en när hon tillsammans med Anders Borg, Mats Odell och Karin Pilsäter går ut i DN Debatt och stoppar chefsbonusar i statliga företag. Det var på tiden! Samtidigt varnar hon för högre chefslöner. En vanlig lön, även om den är hög, är i varje fall begriplig. Wanja Lundby-Wedin begrep t.ex. inte vad hon gjorde när hon var med och godkände vansinniga pensionsöverenskommelser inom AMF. Eftersom hon inte begrep så vägrar hon att be om ursäkt. Wanja får nog lov att göra en pudel snart, vare sig hon vill det eller inte. Att inte begripa bättre är ingen ursäkt, det är något att be om ursäkt för. "Jag känner mig faktiskt lurad" säger Lundby-Wedin. Välkommen till klubben, svarar jag!
Jag är så innerligen trött på att varje dag få höra hur de redan privilegierade tappat all sans och vett. Inte en av alla dessa pampar, vare sig de är kvinnor eller män, är mig veterligen kända för sitt stora engagemang i miljöfrågor, mänskliga rättigheter, kultur, världssvälten, fredsarbetet… Vad bryr de sig om egentligen? Vilken är deras drivkraft – förutom pengar då förstås? Vilka är deras förebilder? Vad har de för drömmar? Jag håller på att bli totalt desillusionerad och det vill jag inte! Vem i hela världen kan man lita på?

Hjälp, ge mig mina illusioner åter!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Illusioner är just - illusioner. Andra synonymer är villor, inbillning, lögner. Vet inte hur det är med dig, men jag vill inte leva med varken lögner eller illusioner. Det är så här människan fungerar helt enkelt.

Annika Estassy sa...

Tyvärr har du en poäng. Men jag föredrar ändå mina illusioner eftersom det innebär att jag då tror på något och har en måhända naiv föreställning om en bättre verklighet. Utan illusioner - inget incitament till att försöka förbättra eftersom det ändå är meningslöst.