lördag 21 mars 2009

Finns allt hos Proust?

Snart kommer jag inte undan längre. Jag känner hur kravet på att jag ska börja läsa den kryper allt närmare. T.o.m. T mumlade nyss någonting om att man kanske borde läsa den i alla fall... Jag menar givetvis Prousts På spaning efter den tid som flytt. Jag har den i bokhyllan redan, men på franska. Jag har flera gånger börjat läsa den, kommit förbi Madeleinekakan och... tagit en paus. Jag pausar fortfarande. DN har en lång artikel om Prousts romansvit i dagens tidning och det kan väl inte vara någon slump att en författare jag inte tänkt på på länge för andra gången på kort tid gör sig påmind? Sen har vi M också. Jag kan inte sitta vid ytterligare en middag och se hur besviken jag gör honom när jag säger att jag läst andra saker än Proust sedan vi sågs sist. Enligt honom behöver man knappt någonting annat; hos Proust finns allt.

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Kände samma sak... det får nog bli ett sommarprojekt i alla fall. Röra majonnäs och tänka Proust stilla sommardagar, kanske inte så dumt? DN-artikeln lockade också mig.

Annika Estassy sa...

Om vi är två som peppar varandra,kanske vi får det gjort? I sommar kan vi sitta på våra öar och läsa Proust.

Klimakteriehäxan sa...

Har inte heller läst. Fast den står i hyllan. Men, handen på hjärtat, är det verkligen så att man MÅSTE? om det inte faller sig så?

Annika Estassy sa...

Hej Klimateriehäxan, vad roligt att se dig här!
Beträffande Proust - tänk om den är så fantastisk och så har man missat det? Jag ska ge den en chans men om gnistan oss emellan uteblir gör jag slut...

Yvonne Domeij sa...

Jag har fortfarande inte läst Proust men för att underlätta har jag skaffat en seriebok byggd på På spaning osv. men inte lyckats ta mig igenom den heller. (Hamnade här pga Kerstin Thorvalls bortgång.)

Annika Estassy sa...

Vet du Yvonne att inte heller jag har lyckats med uppgiften ännu! Men en dag så... :)