måndag 23 mars 2009

Kludda bort din sömnighet

Jag är en möteskluddare. Det betyder att jag måste sitta och kludda för att behålla koncentrationen. Läste någonstans att det tydligen är ett gott tecken, det visar att jag är kreativ eller om det var att jag har bra minne (!) eller något annat. Minns inte (vilket enligt AB kan vara det första tecknet på en annalkande demenssjukdom). Men positivt var kluddandet i varje fall. Det har många gånger räddat mig från otroligt tråkiga stormöten som pågått i evigheter och där jag känt att nu, NU, somnar jag, rykt till i panik och kikat på de övriga mötesdeltagarna för att se om någon sett hur jag nästan trillade av stolen. Sånt är verkligen ren och skär ångest. Därför kluddar jag, intrikata mönster åt kurbits hållet, spindelnät, fiskfjäll och såpbubblor. Idag behövde jag kludda väldigt mycket och väldigt länge... Kluddandet håller mig inte bara vaken utan jag tror att det tränar min hjärna så att demensen håller sig borta ett tag till.

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Själv skrev jag nonsensdikter - jag skrev ner alla fikonord och plattityder som användes, blev klarvaken, många "sätta ner foten", "det finns i pipelinen" och sånt, skrev flitigt, satte sedan ihop alla orden till underbara nonsensdikter... tyvärr inte sparade. Men det är ett bra tips! Mina ögon glittrade på de tråkigaste möten!

Annika Estassy sa...

Smart taktik eftersom det verkar som om du antecknar! Jag kanske ska testa men då vara försiktigare än när Kjell-Olof Feldt skrev sin lilla dikt om löntagarfonder...