fredag 20 mars 2009

Oj så klantigt!

Ibland överträffar verkligheten dikten! Jag trodde först att det var ett tidigt aprilskämt när jag läste i DN att hovet beslutat att radera bort kommentarerna till det YouTube klipp De Kungliga själva valt att lägga ut. I och för sig var det verkligen ett usuelt klipp som jag redan kommenterat men ändå, gjort är gjort. Har själv inte läst kommentarerna men jag gissar att de inte var snälla och säkerligen anonyma. Varför tog man inte bort kommentarmöjligheten från början? Vem som helst förstår att det direkt blir diskussioner om censur och överförmynderi när "folkets röst" tas bort i efterhand. Dock är det en skenbar censur - kommentarerna lever kvar i hundratals bloggar. Och hovets initiativ lär skapa än fler reaktioner. Snälla Hovet, byt PR-byrå, anlita någon som förstår sin samtid. För Sverige i tiden...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Äsch, detta är larvigt. Den som lägger ut något på Youtube can slänga eller radera kommentarer som man bäst önskar. På samma sätt kan jag slänga reklamen jag får i postlådan när som helst trots att jag tackat ja till reklam.

Det är kommentarer på Youtube vi pratar om, oftast anonyma kommentarer och ofta på kiss och bajs-nivå där ingen behöver stå till svars för någon kommentar såvida den inte bryter mot lagen.

Kanske hade hovet större förväntningar på nivån på kommentarerna. Orsaken till att man tagit bort kommentarerna angår ingen utanför hovet. Bara bra att man försöker behålla lite värdighet och stil. Jag vill att mina skattepengar ska gå till ett hov som tar ansvar för sin egen image.

Det är en sak att man får säga vad som helst om hovet, men vi kan väl ändå inte tvinga hovet att de ska behöva acceptera att en massa idioter ska få smeta sin skit rakt i ansiktet på dem.

"Förstå sin samtid"? Det är väl precis det hovet gör när man tar sig den självklara rätten att ta bort kommentarerna precis när man själv vill. Inget fel att tillåta kommentarer ett tag för att pejla in vad folk tycker och sedan ta bort kommentarerna när man fått bilden klart för sig.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Håller med dig Annica - som svar på Anonym vill jag bara säga att jag inte alls vill att några skattepengar jag betalar ska gå till något så otidsenligt och odemokratiskt som en kungafamilj. Jag säger som jag sagt förut - fixa bröllopet med sponsorpengar, inte med en enda skattekrona!

Annika Estassy sa...

Anonym: det jag menar är att om man vill verka modern och med sin tid så måste man också förstå hur saker och ting funkar. Kungahuset gjorde det uppenbarligen inte och det kanske inte är så konstigt. Deras rådgivare borde dock vetat bättre och förstått att det skulle bli negativa kommentarer. Klippet är dåligt och borde aldrig ha lagts ut överhuvudtaget, inte om man är rädd om sin image i varje fall. Inte heller jag vill att mina skattepengar ska gå till detta.