fredag 17 april 2009

Behöver boktips!

Klockan 13 började hemfärden från Malmö och fem timmar senare stod jag hemma i hallen, bytte snabbt väska samtidigt som jag fick en banan av T för att få upp blodsockret igen, ögnade igenom min post och sedan åkte vi direkt vidare till Vätö. Denna eftermiddag och kväll har jag alltså bara ägnat åt att förflytta mig, inklusive en extra tripp till Arlanda. Så kan det gå när man är tankspridd och glömmer att man inte kommer hem via samma flygplats som den man åkte ifrån. Uppe i Hälsingland hade man sagt ”är huvudet dumt får kroppen lida”… Och ja, jag är rätt så mör. Men ingenting ont som inte har något gott med sig – jag har läst ut Arthur & George som efter en tveksam inledning helt fick mig i sitt grepp. Is och vatten, vatten och is har jag också läst ut (där fastnade jag direkt i handlingen och nästan streckläste boken). Även Hon älskade är jag klar med (ett fascinerande stycke kvinnohistoria mer än en kärlekshistoria). Det betyder att jag står inför ett angenämt bekymmer – vilka böcker ska jag ta itu med härnäst? Det brukar bli ett par stycken samtidigt – en pocketbok som jag läser på vägen till och från jobbet och en annan som blir min sängläsning. Tips någon?

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Låter som några stressiga dagar! Jag tycker du ska läsa Maïssa Bey och jag tycker du ska kasta dig över Yasmina Khadras senaste bok Ce que le jour doit à la nuit - du som läser franska. Ambai heter en indisk kvinna som skrivit en novellsamling som heter Flod. Alldeles underbar.

Annika Estassy sa...

Tack för annorlunda tips Eva, alltid lika roligt att upptäcka nya namn, och vilka vackra namn sedan! Ska se var jag kan beställa dem.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ambai på Tranans förlag med ett så otroligt vackert omslag. Bey och Khadra finns väl enkelt på nätet kan jag tro? Khadra kommer på Alfabeta i svensk översättning men det dröjer ett tag ju. Väldigt vacker och märklig bok om Algeriet - visst är titeln vacker.

Annika Estassy sa...

Nu har jag beställt Flod - börjar med den. Tog även "Sista kulan sparar jag åt grannen" av Fausta Marianovic som vi ska läsa i vår bokklubb. Ce que le jour doit à la nuit ska jag köpa senare, när jag åker till Frankrike. läste recensionen i SvD och blir verkligen nyfiken på den.