fredag 24 april 2009

Franska funderingar

T pratar franska med mig. Han har gått på kvällskurs hela tio gånger, varit den flitigaste deltagaren av dem alla, engagerad och frågvis. T talar franska med mig och jag förstår absolut ingenting. Vet inte riktigt hur jag ska säga det till honom men till slut gör jag det bara: -Älskling, jag förstår inte ett ord av vad du säger.
T tittar på mig och replikerar surt: -Men herregud, hur ska man kunna lära sig ett språk där det heter "jag HAR 45 år" istället för "jag ÄR 45 år"!
Jaha, nu får jag ägna kvällen åt att klappa och trösta...

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tappert av honom att kämpa! Språket lossnar nog när ni kommer till Frankrike. Franska, det är vackert. Även om man "har" sin ålder.

Annika Estassy sa...

Visst är han tapper och han får mig att vika mig dubbel av skratt med sina egna tolningar av för mig så enkla ord! Stackarn... Ja, det blir nog mycket lättare i Frankrike.