tisdag 28 april 2009

Glass med bokgänget

Träff med bokgänget ikväll och jag har ätit glass i stora lass. En lyckad kväll med andra ord!
Boken vi avhandlade denna gång var Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelsson. Personligen tyckte jag att den var lättläst men med för många lösa tåtar. Lättläst men också lättglömd. Några andra tyckte mycket bättre om den än jag medan B var riktigt besviken. Diskussionens vågor gick höga där ett tag! Så hann vi i sedvanlig ordning komma in på annat också såsom politik, våldtäkter, chefskap, 80-talister, Mona Sahlin och Göran Persson. Den senare hade B, som skriver om bl.a. politik, inga höga tankar om. Finns det någon kvinna som har det?
Vi passade på att bestämma ett tema för höstens böcker och det blev klassiker. Sedan får var och en av oss själv avgöra vad som är en klassiker. Det tycker jag ska bli spännande. Tror att jag ska sikta in mig på en fransk författare. Zola kanske? Det gäller att bevisa för M att klassiker visst kan vara roliga och spännande!

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag har inte läst Axelssons senaste, och kommer inte heller att göra det, tror jag. Tycker hennes böcker har blivit allt mindre läsvärda, eller så har jag bytt perspektiv.

Spännande det där med klassiker, berätta gärna mer i höst!

Annika Estassy sa...

I will!