tisdag 21 april 2009

Så otroligt kvinnoförnedrande!

Tänk så provocerande det kan vara för vissa – män förstås – att kvinnor dominerar bloggosfären! Jag tar mig för pannan när jag läser de kommentarer som fälls beträffande en harmlös artikel i Aftonbladet om att det är framför allt yngre kvinnor som bloggar och då gärna om mode, vardagsliv och jordnära ting. Män föredrar att blogga om IT, samhälle och politik. Att kvinnor bloggar mest hör givetvis ihop med att vi tycker om att kommunicera och skriva. Inget konstigt med det, kvinnor dominerar även bokläsandet och annat kulturellt. Att många bloggande kvinnor lägger ner så mycket av sin fritid på att blogga och läsa andras bloggar är väl inget att oja sig över heller – de tittar väl helt enkelt mindre på tv och spelar inte dataspel. Men dessa kommentarer som sagt! Så otroligt kvinnoförnedrande och på en nivå långt under knäskålarna. Jag citerar:

-En del har upptäckt att man kan använda bloggarna till att skaffa en karl som försörjer en. (Nr3042, 64 år)
-Och det värsta är att dessa tjejer ses om förebilder och entreprenörer när de istället är som sinnebilden av korkskallighet. (zakramento, 51 år, västerås)
-Jag är glad över att vara född på 70-talet och skapat mig egna värderingar och hobbies. Puh. (CloudStrife, 32 år)
-Jordnära perspektiv = Förströelse för dumskallar. (Mattan, 21 år)
-Det värsta är ju att de som lägger så mycket tid på andras skit, måste ju bli urbota dumma i huvudet själva. (Och det märks ju!) (DonTomten, 37 år)
- Är väl ingen nyhet att tjejer gillar att snacka om sig själva? =) (iNke, 19 år)

Lägg märke till att inte en enda av kommentarerna handlar om vad män bloggar om… Men då undrar jag – om nu dessa kommentatorer tycker så illa om inte bara kvinnor utan även bloggar – varför går de in och läser en artikel om just kvinnor och bloggar? Nog måste det finnas en massa annat nyttigt de skulle kunna ägna sina liv åt, till skillnad från oss stackars bloggande kvinnor som uppenbarligen inte har något!

6 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Tänk att vi är så tjockskalliga, jag och alla härliga tjejer som bloggar! Stackars, stackars dom som går omkring och känner så här!

Annika Estassy sa...

Dessutom handlar det om 16-20 åriga tjejer, de är ju för fasiken tonåringar fortfarande, låt dem vara ifred med sina typiska tonårsintressen. Tids nog kommer engagemanget, eller inte, precis som för killar. Vissa lämnar pojkstadiet och andra inte. Men eftersom dessa kommentatorer inte gillar bloggar utgår jag från att de inte läser dem heller. De uttalar sig alltså om någonting de inte vet ett dyft om. För inte kan det väl vara så att de är smygläsare?!

Boktokig Eva Boström sa...

Nej...oh nej... smygläsa gör det väl ändå inte ;) Det klart många tonårstjejer bloggar om mode och smink. Som du säger så är det ju tonårsintressen. Man bloggar väl om det som intresserar en mest! :)Men det finns ju mååånga bokbloggar där ute och mammor som bloggar om sina barn. Så finns det ju de som bloggar om inredning, politik och blandade saker, så de stirrar sig lite väl blinda på en kategori tycker jag.

Du undrade hur jag hinner läsa så mycket. Svaret är att jag läser snabbt. Så läser jag en timme per kväll just nu när barnen lagt sig samt småstunder här och där.

Håller med sig om att det är mysigt att läsa inne när det är dåligt väder ute. Ett härligt sommarregn ute (man ska helst höra det smattra mot taket) och själv får man ligga inne och läsa ostört!Hm, jag undrar om det inte klår mitt sitta under trädet och läsa. Fast det är så sällan jag får ligga och läsa ostört när det regnar. Sitta och läsa i skuggan av trädet brukar jag få medan äldsta barnet leker i sandlådan eller plaskar i liten barnpool. Vi får väl se hur det blir i år med två små busungar.

Annika Estassy sa...

Med två knoddar kommer du säkert att läsa ännu snabbare! :-)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag har blivit förundrad över en slags aggressivitet hos en del människor som inte bloggar, jag hör så många synpunkter på hur fånigt det är, "jag hatar bloggar" skrev någon på min facebooksida, men kollar man har de ALDRIG tittat in på någon blogg. Som så mycket annat är det väl hotfullt. En nisch de inte förstår och inte vet något om - det är ju farligt det!

Annika Estassy sa...

Alltför många tycker att okänt per automatik är farligt. Man behöver inte tycka om allting men då ska man veta mer om det man ogillar. Tråkigt med facebook-kommentaren.