tisdag 26 maj 2009

Bröd och skådespel

Söta svärmor ringde och berättade att hon varit och sett kritikerrosade Sista Dansen. Typiskt – vi som tänkte bjuda henne på det. Snart ska hon till Fjäderholmarna och titta på Bruden som visste för lite. Svärmor är verkligen en aktiv kultur- och nöjeskonsument och det verkar som om hon inte är ensam om det – det går bra för musik-, film- och teatersverige just nu. Jag märkte det när jag skulle boka biljetter till just Sista Dansen – våren såldes ut väldigt snabbt. Jag var på hugget när höstens biljetter släpptes och fick två fina platser. Jätte roligt för Stadsteatern att det går så bra! Att vi lyckades få biljetter till De Tre Musketörerna i augusti var ju ett under bara det. Sämre ekonomiska tider och låg kronkurs verkar innebära att utlandsresor och lyxkonsumtion minskar till förmån för enklare nöjen. Vårt behov av att underhållas kanske blir ännu större i sämre tider? Ge oss bara bröd och skådespel så håller vi oss lugna!

4 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Det där är extra intressant i tider när - åtminstone de lokala -politikerna skär ner allt dom orkar på kulturen. Paradox!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Fast man blir inte lugn av att se Sista dansen utan oerhört kamplysten! Skrattet fastnar i halsen vid tanken på hur vi behandlar våra gamla. Det är en lysande föreställning, kul att du fick biljetter!

Annika Estassy sa...

Ska bli kul att se den! Svärmor trodde att man måste vara över 70 för att uppskatta den men det tror inte jag.
Att skära ner på kulturen - jag förstår inte varför inte våra politiker inser värdet av kultur. Det finns ju hur många undersökningar som helst som visar på dess värde i alla möjliga och omöjliga sammanhang! Ett samhälle utan kultur skulle vara ett dött samhälle.

Evas blogg sa...

Kultur är en glädjekälla, kanske mer när allt omkring en är tungt och löpsedlarna skriker ut om långkonjunkturen varje dag.