onsdag 27 maj 2009

En tegelsten till T:s födelsedag

Idag är det min älskade T:s födelsedag och vi har firat med ett besök på fransk restaurang. Och så fick han en bok, inte den han önskade (Slottet i skogen, Norman Mailer sista roman) för då hade det inte blivit någon överraskning, utan franska De välvilliga av Jonathan Littell. En prisbelönad och kritikerrosad tegelsten på 900 sidor, Littells franska romandebut (han är tvåspråkig och såväl amerikan som fransman). En av mina favoritförlag, Brombergs, har gett ut boken. Just nu är inte T kontaktbar längre - han har redan börjat läsa...
Tänk vad glad jag är att jag har en man som är lika litteraturintresserad som jag, som älskar att få böcker i present, som läser recensioner och hänger med. Ibland inser man inte att man saknat något förrän man får det.

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Hälsa T och gratulera! Jag har också en litt.intresserad man, som läser ofta och gärna. Det känns fint.

Maria Björkman sa...

Det ska bli jätteintressant att få veta vad T tyckte om boken. Jag köpte den full av förväntan och lust, och konstaterade att man måste läsa den NOGGRANT. Antingen sakta och koncentrerat, eller gärna högt för sig själv. Välskriven men mycket pratig och resonerande.

Därför la jag den åt sidan och sparade den till i sommar då jag är ledig och har mer sammanhängande tid för läsning. Men som sagt - jag vill gärna ha T:s recension sen!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja en läsande man vill man ha... jag gav just den boken till en kär vän. han tyckte den var fantastisk, läste den omsorgsfullt - men det är ingen bok jag någonsin kommer att läsa.

Annika Estassy sa...

Ska meddela vad han tyckte om boken! Kan dock dröja ett tag - 900 sidor tar en stund. Inte heller jag känner att det är min typ av bok faktiskt men jag ska väl slänga ett getöga på den.