torsdag 28 maj 2009

En värdekupong som kom väl till pass

Visst är det otroligt irriterande när man upptäcker i plånboken två värdekuponger på totalt 100 kr där datumet gått ut? Inte så konstigt att jag missat dem med tanke på att min plånbok är väldigt välfylld med allt annat än pengar; kvitton till förbannelse, minneslappar som jag inte kommer ihåg innebörden av, rabattkuponger som jag aldrig använder, högvis med diverse kort inkl. bibliotekskort och donationskort, bilder på barnen och T, frimärken...
Såg nyss att jag hade en värdekupong som löper ut på lördag och bestämde mig raskt för att köpa två böcker. Kupongen kan nämligen lösas in hos den nätbokhandel jag använder vilket är väldigt praktiskt. Jag har därför precis beställt två romaner av Siri Hustvedt, hennes senaste Sorgesång samt Vad jag älskade. Jag sparade hela 50 kr på denna beställning och känner mig nöjd. Som ni ser är jag en kvinna som silar mygg och sväljer kameler, dvs blir sur över en missad värdekupong men lägger ut en förmögenhet på plantor.

7 kommentarer:

KarinaHC sa...

Tja, så länge du mår bra av kamelerna du sväljer så ser jag inget fel i det. Det åker minsann med en del kameler här med;)

Annika Estassy sa...

Tack Karina - nu känns det genast bättre! :-D

Anonym sa...

är det ett kvinnligt fenomen att spara kvitton???
;)
Johan

Annika Estassy sa...

Vaddå Johan, menar du att män inte gör det? På riktigt alltså? Men hur klarar ni er utan en massa kvitton i plånboken? Tänk om ni skulle vilja lämna tillbaka skor eller kläder ni köpt? :D

Anonym sa...

hehe, ja det skulle ju vara ett problem, faktum är att jag med flera använder inte ens plånbok, man har en bunt med kort o pengar i fickan, thats it :)

Annika Estassy sa...

Och så lämnar ni heller aldrig tillbaka nåt ni köper har jag förstått!

Anonym sa...

korrekt, om det finns en möjlighet att man måste lämna tillbaka så köper man det inte till att börja med......
Sedan kan jag väl erkänna attt det finns vissa samker man inte lämnat tillbakaa pga av att man inte har ngt kvitto/lathet ;)