fredag 29 maj 2009

Kulturlunch på Stadshuset

Idag har jag haft den stora äran att äta lunch i Stadshuset tillsammans med en rad olika kultur- och folkbildningsstipendiater. Lennart Hellsing var där tillsammans med Robyn, Jan Håfström, Lisa Spets och representanter för Re:Orient. En rad andra kulturarbetare hedrades också, bl.a. Johanna Huss, regissör för Enskedespelet. Jag kände mig så stolt där jag satt omgiven av så mycket kreativitet och begåvning; bildkonstnärer, konsthantverkare, illustratörer, fotografer, filmare, musiker, dansare och skådespelare. Två författare fick varsitt kulturstipendium, Cecilia Lindemalm och Kristofer Flensmarck.
Att även jag var inbjuden berodde på att en av våra utmärkta cirkelledare, Mats Nilsson, fick ta emot ett folkbildningsstipendiat. Mats är en helt fantastisk människa och jobbar med personer med intellektuell funktionsnedsättning. Han är engagerad, varm, positiv, ihärdig och älskas av deltagarna. Vilken tur att det finns sådana människor och vad glad jag blir att också de uppmärksammas ibland!

Inga kommentarer: