tisdag 12 maj 2009

Motivation

Det finns en ung man som heter Per Lange. Han är en äkta säljare som specialiserat sig på att motivera bl.a. chefer. Vi var några hundra idag som i fyra timmar lyssnade på hans försök att elda upp oss. Jag var ett hopplöst fall, skeptisk lagd av naturen som jag är och helt oemottaglig för hans charm. Dessutom var jag hungrig och då är jag aldrig god att tas med. Säljare är dessutom bland det jobbigaste jag vet! Dock var det intressant att se hur Per Lange fick annars stela svenskar att varva meditation med att glatt hoppa upp och ner med armarna i luften till dunkande och jobbigt hög musik, samt svara i kör på frågan om det är sant att "Allt är möjligt". Gissa svaret... Men, men, väckelsepredikanter med drag av duracellkaniner är inget som ökar min motivation. Dock var det intressant att se hur det i säljaren Per Lange även finns en idealist och sökare som menar att den enda sanna drivkraften är den att vilja hjälpa andra. Diverse kurser i att höja sin självkänsla gav han inte mycket för, då var det bättre att engagera sig i olika hjälpverksamheter. Den biten hade han gärna fått utveckla mer.

Mycket mer inspirerad blev jag av förmiddagens möte med tankesmedjan FORES, en öppen och oberoende mötesplats för samhällsengagerade, debattörer, akademiker och beslutsfattare i hela Sverige. Där fick jag motivationen att orka fortsätta försöka förändra och förbättra.

2 kommentarer:

Inger sa...

Sorry Annika att jag släpade med mig dig på detta...Borde ha insett att det inte var din grej:-). Men jag hade ingen aning om att det skulle få karaktären av ett väckelsemöte, den delen hade jag helst sluppit. För övrigt ger han mig inspiration i min kommersiella verksamhet! Beskrivningen av hur man kan förändra en hemlös tillvaro gav mig också känslan av att allt faktiskt är möjligt!

Min dotter håller på att skriva en bok, nu ska jag banne mig se till att få den utgiven- det är så vanligt att vi tänker - men inte kan väl jag, - men det går ju inte...
Kram från din säljande, inspirerade, oskeptiska vän:-)

Annika Estassy sa...

Ha ha, fast jag tyckte det var intressant att lyssna på honom! Jag gillade när han visade hur rätt inställning när det gäller försäljning även kan användas till lyckade humanitära insatser. Jag gissar att det är dit han själv är på väg allt mer. Det är mer själva förpackningen jag inte gillar. Tycker den är onödig och förvandlar ett i grunden viktigt ämne till ett jippo.
Klart att dottern ska få sin bok utgiven! Allt är möjligt ju!
Du får gärna tipsa mig om fler kufiska upplevelser... :-)