torsdag 25 juni 2009

Stockholm, en invaderad stad

Jante har jag inga problem med, men Luther är svårare att skaka av sig. Trots att jag är i fas med mina arbetsuppgifter, trots att jag inte har några möten inbokade och trots att jag har över 100 komptimmar att plocka ut, får jag dåligt samvete när jag lämnar jobbet ett par timmar tidigare än vanligt. Märkligt...
Idag slog jag dock dövörat till och rymde min väg. Det vackra vädret till trots hamnade jag inomhus, på Akademibokhandeln. Fantasilöst men åh vad jag tycker om att strosa runt mellan hyllorna och bara titta, läsa baksidestexter, känna bokdoften... Tog en fika samtidigt som jag läste en stund. Kände mig riktigt upplivad efter det. Tyvärr begick jag sedan det stora misstaget att ta ersättningsbussen från T-centralen till Rådhuset. Att åka 100 meter tog tio minuter. Stockholm är en invaderad stad! Det är människor precis överallt, såväl turister som infödingar! Och massor med bilar, biltullarna till trots! Fast det är förstås härligt att fler än jag vill vara i denna stad, en av världens vackraste, och jag är en surpuppa som tycker att folk kan vänta med att välla in tills jag själv emigrerat till Vätö.

4 kommentarer:

Anonym sa...

haha, det vet du väl att man inte hoppar på ersättningsbussar i sommartider ;)
Coolt att du kan ta in så mkt i en bokhandel.
Blir det vätö hela sommaren? När börjar semestern?

J.

Annika Estassy sa...

Bara Vätö inplanerat än så länge och jag har en vecka kvar att jobba.
Jag ska aldrig mer sätta min fot i en ersättnignsbuss! :D

Maria Björkman sa...

Jaså, Stockholm är invaderat. Hm. Välkommen och kolla in Visby nästa vecka...

Annika Estassy sa...

Ha ha Maria, så går det när man bor på sköna Gotland!