onsdag 17 juni 2009

Tidig kväll med K

K och jag vandrar upp mot Tegnérlunden och stannar till vid Rolfs Kök. Kvällssolen lyser på trottoarserveringen och vi sätter oss ner. Vi har bokat in en egen tjejkväll med vin och samtal. Vi betar först av obligatoriska ämnen såsom jobb, barn och gemensamma bekanta för att sedan fördjupa oss i Natur och Kulturs höstkatalog. Tänk så många spännande böcker inom olika ämnen som ges ut och tänk så många intressanta föredrag vi skulle kunna ordna! Jag känner hur idéerna flödar – det är ju det som är så förunderligt med bra möten, att en massa olika processer sätts igång, att kreativiteten vaknar till livs. I våra förra liv brukade K och jag tala om det som då var vårt levebröd – film. Nu har vi båda bytt inriktning och upptäckt ett nytt gemensamt intresse – litteratur. K tycker att Paul Austers New York-trilogi är fantastisk och jag inser att jag bara måste läsa den snart. Men när? Sommarens läslista är redan fulltecknad.
Till hösten ska jag nog göra slag i saken och åka till Bok- och biblioteksmässan i Göteborg, en gammal dröm. Men återigen – hur hinna med allt? Hela den perioden kryllar av olika konferenser som jag inte kan tacka nej till. Livet är underbart men för kort...

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Klart du ska åka till Bok & Bibliotek! Det är en fest för bokälskare och du får massor av inspiration. Jag var tveksam i år eftersom jag inte har något specellt uppdrag - men jag kan nog inte låta bli.

Annika Estassy sa...

Då gäller det bara att hitta ett ledigt rum någonstans! Men förlagen har kanske inte råd att skicka iväg lika många medarbetare som vanligt.

Maria Björkman sa...

Bokmässan är fantastisk, ett riktigt livsrum! Men ta med dig stora väskan - du åker fullastad därifrån. Omöjligt att inte köpa alla glänsande, löftesrika, väldoftande böcker som ligger där och väntar på just DIG! Jag har inte varit där på två år, tror inte jag åker i år heller. Men har inte bestämt mig definitivt än...

Tips - åk dit redan på onsdagkvällen, och häng på låset på torsdag morgon när de öppnar. Utställarna är alerta, och du kan ägna torsdagen åt att reka. Sen har du fredagen på dig att göra det du inte hann på torsdagen. På lördag och söndag är det hemskt mycket folk, och då är det skönt att veta att man har gjort det man hade tänkt, och bara kunna glida omkring...!

Annika Estassy sa...

Tack för tipsen Maria! Nu blev jag ännu mer sugen på att åka.