torsdag 30 juli 2009

Vilse i pannkakan

En sommarmorgon när den är som bäst! Då går det inte att ligga kvar i sängen och dra sig. Då är det upp och skutta som gäller. Men jag är inte först. Grannen har gäster och pappan är ute och drar vagn. Håret står rakt upp och han ser nyvaken ut till skillnad från barnet som är mer än piggt. Ner på badbryggan har en annan granne tagit sig ett morgondopp och står i sin badrock och njuter av morgonsolen. Det promeneras till brevlådorna för att hämta tidningen. Båtar med morgonpigga fiskare i åker i sundet. Till och med T har vaknat. Det vankas frukost.

Vi har givetvis valt just denna dag för att visa vår lägenhet. Ljuset kommer att flöda i den och den kommer att vara alldeles oemotståndlig och grannarna kommer att vilja ha den och jag har värsta separationsångest och ångrar djupt att jag överhuvudtaget gick med på att visa den och vill inte ha deras trots att vi inte sett den ännu och struntar i miljonerna vi får i mellanskillnad och hur ska det gå, hur ska det gå? Förnuft eller känsla? Hur kan T vara så lugn när jag hyperventilerar? Män är från Mars och kvinnor från Venus och jag är vilse i pannkakan.
Jag har bestämt mig – det blir känsla.

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Svårt Annika! Jag känner med dig. Vill inte fatta sådana beslut en vacker sommarmorgon - som för min del började med tidningshämtning och dopp i havet! Underbart. Lägenheten i stan känns avlägsen.

Annika Estassy sa...

Ja, sådana beslut ska man inte ta ställning till när det är sommarlov! Härligt att även du fick en underbar morgon.

Maria Björkman sa...

T är antagligen så lugn just på grund av att du hyperventilerar! Perfekt matchning.

Var trygg i att vad som än händer nu så är det det bästa!