onsdag 22 juli 2009

Jag ska bli fadder!

Först läser jag på Evas blogg om SOS Barnbyar och blir inspirerad. Sedan hör jag på radion om en dam som ska cykla hela vägen till Senegal för att hälsa på sitt fadderbarn. Slutligen lyssnar jag på Lasse Bergs tänkvärda och underhållande sommarprogram om bl.a. Afrika och mänsklighetens vagga – äntligen, äntligen ett sommarprogram helt i min smak! Det är lite för många tecken på en gång så jag bestämmer mig för att göra slag i saken, surfar in på Barnfondens hemsida och anmäler mig som fadder. Jag vill göra skillnad, jag vill hjälpa. Kön eller ålder spelar ingen roll men jag önskar mig ett fadderbarn i Afrika, helst i Senegal där jag bodde under min tidigaste barndom eller i Togo där jag också varit. Och så meddelar jag T att vår nästa långresa blir till Senegal, det är dags att visa honom en kontinent som präglat min släkt i tre generationer. Vi tänker dock inte cykla dit...

7 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Annika vilken strålande idé - du knyter ihop ditt engagemang med dina rötter och återupplever ditt barndomsland med T. Suveränt! En släkting till mig har just varit i Senegal och sjungit och uppträtt - jag lovar fixa tips från henne innan du åker.

Lars Berg måste jag lyssna på ikväll, bra tips.

Annika Estassy sa...

Toppen Eva, vi kommer att behöva tips. Nu gäller det bara att spara ihop till resan.
Lyssna på Lars Berg när han talar om bonobon, en nära släkting till människan, som lever i ett fredligt matriarkat, och också om varför uppfinningen av handväskan gjorde oss till sociala varelser...

Evas blogg sa...

Låter som en mycket god idé! Jag har ett fadderbarn i Bolivia, lilla Bertha som är 5 år.

Annika Estassy sa...

Vad roligt Eva, har du varit fadder länge?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Lyssnar just nu! Vad fint han pratar.
Ville att Ellen skulle lyssna, hon som bott i Sydafrika, men hon somnade uttröttad av sommarjobbet.

Annika Estassy sa...

Tur att webben finns för lyssning när det passar! :)
Ja, ja gillade verkligen honom -kunnig, påläst, optimistisk, kärleksfull och människovänlig. Lyssnade på reprisen också och beställde hans senaste bok. När jag blir hooked så blir jag!

Maria Björkman sa...

Bra, Annika! Jag är fadder till numera 15-åriga Indupriya i Indien genom Barnfonden (känns som om jag har berättat det en gång förut?), och det är meningsfullt!