fredag 17 juli 2009

Sommarpratare som suger

Varför måste livscoacher låta som dagisfröknar när de talar? Jag hörde Mia Törnbloms sommarprogram för någon sommar sedan och fick nästan nässelutslag av hennes sätt att tala. Idag var det en annan coachs tur, Elisabeth Gummesson, att ha ett eget sommarprogram och jag hade faktiskt sett fram emot det. Men tyvärr, återigen denna snusförnuftiga och otroligt välartikulerade ton samt undantryckta små fniss åt egna skämt. Jag avskyr det! Och måste nästan alla sommarpratare berätta om sin barndom och sina familjer? Jag struntar i dem, jag har ingen relation till dem, det är inte det jag vill höra! Jag vill höra om spännande saker de varit med om, jag vill höra djupsinnigheter och funderingar. Jag vill höra spirituella och intelligenta talare och snälla – inga fler idrottsmän av olika slag som berättar om sin passion för sporten! Det finns absolut inget som är mindre intressant. Med andra ord, ge mig sommarpratare som JAG gillar. Vad alla övriga lyssnare tycker struntar jag i...

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag håller med. Tyckte ämnet var intressant och köpte hennes bok som tyvärr var lika präktigt beskäftig. Skrttar åt det du säger om idrottsmän och Sommar - det är så sant! Var det inte Mats Wilander som hade ett fasaväckande tråkigt program?

Unknown sa...

koppla istället högtalarna till datorn och njut av vår allas Sommar-pratare

Tage Danielsson.
http://www.sr.se/sida/arkiv.aspx?programid=3421&artikel=2702764

Bästa programmet tycker jag är från 82, men de andra är mycket bra de oxå!

/L

Annika Estassy sa...

Åh, Tage, ja, han tillhörde verkligen de allra bästa och klokaste talarna!

Eva, vi kanske ska göra en egen lista med förslag på talare som vi skickar till SR? Problemet är väl att när SR försöker att tillgodose allas smaker blir det slut varken hackat eller malet.

Maria Björkman sa...

Jag håller också med! Jag tror inte vi behöver dom här livscoacherna, jag tror vi är våra egna faktiskt. Det är det som gör att vi inte står ut med att höra dom. Vi förväntar oss att höra nya, fantastiska och banbrytande sanningar, och det enda vi får höra är dom där - lena rösterna som säger självklarheter.

Gummesson var här på företagardagen i höstas och hade ett framträdande för nästan 1000 personer. Så banalt och simpelt att jag nästan skämdes å hennes vägnar. Är samhället så illa ställt att människor behöver dessa enkla trix? Då har vi faktiskt anledning att vara lite oroliga.

Annika Estassy sa...

Där träffade du mitt i prick Maria!

Evas blogg sa...

Och jag instämmer helt i Marias kommentar!!