måndag 24 augusti 2009

Dags för männen att ta tag i sina liv?

Låt mig säga det först som sist: det här är ingen roman. Det är en bok om personlig utveckling, men inte på ett teoretiskt sätt. Det handlar om en människas utvecklingsprocess, från upplevelsen att vara drabbad av ödet till att känna att han verkligen lever sitt liv och är på rätt plats i tillvaron. Det är en saga om att hitta sin egen karta och leva efter den.

Citatet är Eva Sanners beskrivning av sin bok Fritt fall. Jag var iväg ikväll till Natur och Kultur och lyssnade när Stefan Einhorn och Eva hade ett samtal om den. Någon självhjälpsbok i egentlig mening vill inte Eva kalla den. Jag kan förstå det – det har nästan gått inflation i självhjälpsböcker. Såväl Stefan som K på förlaget tycker att den är en riktig bladvändare och jag tror att T redan börjat läsa den. Det gillar nog Eva Sanner – hon vill nämligen att män ska bli lika bra som kvinnor på att ta tag i sina liv och våga förändras. Därför är huvudpersonen i boken en man. Jag hoppas dock att T inte förändrar sig alls.

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Så som du beskriver T verkar han vara på rätt plats i tillvaron och verkligen leva ett bra liv med dig. Tror inte du behöver vara orolig för att han ska förändra sig :)

Annika Estassy sa...

Tror du har rätt Eva, det vore verkligen ödets ironi annars. Då är det jag som sätter mig och skriver en bok! :)