torsdag 17 september 2009

Inredningsschizofren

Just nu drömmer jag om att köpa hus. Inte ett hus i Sverige dock, jag har bott i egen villa i många år och tycker att kombinationen vi har idag, lägenhet och sommarstuga, är det ultimata för oss. Nej, jag drömmer om ett hus i södra Frankrike, jag drömmer om att få inreda det. Egentligen skulle jag behöva massor av olika hem som jag finge inreda i olika stilar. Jag läser i SvD om ett ungt par som inte gillar nytillverkade möbler och prylar eftersom de tycker att de är själslösa. Deras hem är givetvis fantastiskt. Men så går jag förbi en inredningsbutik full av nordafrikanska inredningsdetaljer och tänker att ja, det där var ju läckert. Några steg därifrån finns en butik med bara nydesignade möbler och ha-begäret vaknar. Japansk inredning tycker jag också om. Och indiskt. Den sydfranska inredningsstilen är förstås given men tänk så vackert det även är med New Englands mörka träslag eller Atlantkustens lite ruffa, marina stil. Då har jag ännu inte nämnt den romantiska engelska lantstilen à la Laura Ashley, shabby chic eller The Swedish Style. Jag älskar dem alla! Jag är helt enkelt schizofren när det gäller inredningsstilar. Så hur ser det då ut hemma hos oss? En blandning av nytt och gammalt, vita väggar i vissa rum, Joseph Frank tapet i ett annat och romantiska blommor i ett tredje. Som sagt - schizofrent...

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

... och säkert otroligt hemtrevligt!

Annika Estassy sa...

Kanske, är nog hemmablind vid det laget och helt oförmögen att som proffsen välja en stil och hålla mig till det!