onsdag 16 september 2009

Varför så fult om någonting så vackert?

Georges Bizets "Pärlfiskarna" har premiär på Folkoperan ikväll. Jag vill väldigt gärna se den, jag vet att musiken är underbar. Samtidigt ryggar jag tillbaka inför den, i mitt tycke, vansinnigt fula affischen. Det finns antagligen en mycket fiffig tanke bakom formgivarens arbete, men mig går den helt förbi. Jag är antagligen för konventionell, jag vill gärna att vacker musik ska ha en vacker marknadsföring.
Nu hoppas jag att andra inte tycker som jag utan att de lockas av affischen och bokar biljetter som bara den. Folkoperan behöver det. Själv är jag lite feg och avvaktar recensionerna.

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja den affischen är väl alldeles gräsligt ful!

Klimakteriehäxan sa...

Nu är jag ju ingen operavän - fast jag har varit på Folkoperan två gånger, varav den ena var ett enda stort lidande - men lite rolig tycker jag ändå att den originella affischen är ... galen, liksom!

Annika Estassy sa...

Aj då, jag hoppas att den andra gången var mindre plågsam! Ja, affischen är både galen och gräsligt ful!

Maria Björkman sa...

Skulle jag inte känna till Pärlfiskarna, skulle ALDRIG den affischen få mig att gå och lyssna på den!

Martin sa...

Det ryktas att affischen gör att uppsättningen säljer som attan. Reklambyrån Lowe Brindfors (som sponsrar Folkoperan) har visserligen inte gjort ett lika piffigt material som till Konsuln, men det vägs upp av föreställningen. Musiken är otroligt vacker och jag gillar framförandet. Svenskan var inte lika positiv, men jag tycker recensenten där var orättvis. Pärlfiskarna på Folkoperan är en höjdare!

Annika Estassy sa...

Tack Martin! Där ser man hur olika en affisch kan uppfattas... Jätte roligt att publiktrycket är så stort - DN:s positiva recension räckte för min del; här ska biljett bokas.