tisdag 20 oktober 2009

Brev, en sällsynt vara numera.

Mamsen bor i ett litet samhälle i Hälsingland. Där händer det förvånansvärt mycket, så mycket att det räcker till ett fyrsidigt maskinskrivet brev. Min mamma är den enda som fortfarande skickar mig brev. Från alla andra får jag mejl numera vilket är praktiskt men aldrig kan ersätta känslan av att sprätta upp ett kuvert och veckla ut två fullskrivna ark. Att mamsen dessutom har skriftens gåva försämrar inte saken.

Jag borde sätta mig ner och skriva ett brev tillbaka men jag kommer troligen att ringa henne istället. Varför kan inte hon skaffa sig internet som alla andra? Nu vet man ju dessutom att äldre hjärnor mår bra av att sväva i cyberspace. Och så skulle hon kunna läsa min blogg, kanske t.o.m. starta en egen – hon älskar ju att skriva. Hum, jag kanske ska ge henne en internetuppkoppling i julklapp?

8 kommentarer:

*P* sa...

Ja! Det är väl ett bra julklappstips!?
Å andra sidan är "riktiga" brev underbara att få. Det är lite sorgligt att vi håller på att tappa bort det där. Själv skriver jag gärna vykort, vilket uppskattas av mina vänner. =0)

Pia sa...

Jag tycker fortfarande att handskrivna brev är roligare att få än mail. Min pappa skickar det när han är ute och pilgrimsvandrar. Själv tycker jag också om att skriva för hand, men det tar ju lite längre tid än detta.
Fast det ena utesluter ju inte det andra, eller hur? :)

Jenny L sa...

Så mysigt att få brev, och med händelser från Hälsingland dessutom! Det var väldigt, väldigt länge sedan jag hade glädjen att sprätta upp ett kuvert som inte var en räkning som måste betalas.:(

Annika Estassy sa...

Vem vet, konsten att skriva riktiga brev kanske kommer tillbaka snart? Det brukar ju alltid uppstå en motreaktion efter att ny teknik nästan utplånat gammal. Jag tänker t.ex. på vissa av dagens ungdomar som gärna samlar på LP-skivor.
Jag är uppvuxen med att skriva brev. Vi har alltid bott långt från resten av släkten och att ringa var dyrt. Då var det brev som gällde. Jag minns fortfarande de där flortunna flygpostarken som inte vägde någonting...
Jag skickar inte ens vykort längre utan det blir ett MMS istället!

Anonym sa...

Jag skriver brev varje dag, elektroniska brev :)
Det är så mysigt både att få och att skicka ;)

// johan

Annika Estassy sa...

Elektroniska brev är nästan för lätt att skicka Johan! ;)

Maria Björkman sa...

Studiecirkelidé - "att skriva pappersbrev"!

Annika Estassy sa...

Jag var inne på samma sak Maria...