onsdag 7 oktober 2009

Den röda soffan

Jag sträckläste "Den röda soffan" igår och jag har sedan dess gått och funderat lite på boken. Att jag överhuvudtaget fastnade för den berodde på tre saker; författaren Michèle Lesbre är fransyska, det är Sekwa som gett ut boken i Sverige och omslaget är helt enkelt oemotståndligt! Det senare tyder på det irrationella i mina bokval men jag är ju så otrolig svag för snygg layout... Vi har själva en röd soffa hemma (om än en modernare variant) och bokhögar lite här och där, så en bok med ett omslag som Den röda soffans måste ju bara vara rätt, eller hur?
Svaret är att jag inte riktigt vet, antagligen för att Michèle Lesbre inte alls berättar den historien jag trodde att hon skulle göra. Jag insåg snabbt att här gällde det att ställa om sig men jag lyckades nog inte riktigt. Jag blev helt enkelt inte lika drabbad som när jag läste "Igelkottens elegans". Men å andra sidan – hur många gånger blir man det?

7 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag är lika irrationell som du - älskar helt enkelt omslaget, Sekwa och fransk roman. Men jag har bara läst halva och känner mig lite tveksam. Varför berättar hon inte den fantastiska historia som finns i romanen, tänker jag, men den kanske kommer? Ska läsa ut den och återkommer. För övrigt vill jag ha en blå sammetsfåtölj, har någon sett en?

Annika Estassy sa...

Jag kände som du Eva, det finns som jag ser det åtminstone tre historier i boken men dessa utvecklas aldrig. Så när jag läst klar känner jag mig helt enkelt otillfredsställd.
Du får önska dig en blå sammetsfåtölj nästa gång du fyller jämt! :)

*P* sa...

Vad härligt att vi är flera som är så logiska i våra bokval. Jag kan lika bra erkänna att jag ibland väljer vinflaskor på samma sätt; en vacker etikett eller en mjukt formad flaska kan vara avgörande.

"Igelkottens elegans" - vilken bok! *ler lycligt* Jag läste den i somras och skrev om det (mycket kort) i länken nedan.

*P* sa...

"Nedan" blev ju "ovan"... ;o)

Annika Estassy sa...

Vi får nog lov att bilda en Igelkottens fanclub snart! :)

Jenny L sa...

Med en så förtjusande boktitel som "Igelkottens elegans" måste det bara bli det nästa jag läser.

Annika Estassy sa...

Vet du Jenny att jag törs lova att du kommer att älska den!