fredag 2 oktober 2009

Keep passing the open windows

Jag är i Göteborg, bor på sjunde våningen och har precis sett solen komma fram bakom kullen. Utsikten är milsvid och himlen blå och helt fri. Åt ena hållet ser jag Ullevi, åt det andra ser jag nattdimman lätta.
Jag hyser en viss svaghet för höjder, dras till dem och vill gärna bo på dem. Höjder får mig att känna mig trygg – Freud skulle säkert tolka det som att jag gillar att ha kontroll, se vad som är i antågande. Höjder får mig också att känna mig fri.
Jag upptäcker att mitt fönster går att öppna och kan ta ett par bilder. Ett citat från John Irwings Hotel New Hampshire dyker upp: "Keep passing the open windows"...

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Det är inte dumt att börja dagen med en sån syn! Höjder kan jag gärna vara utan (höjdskräck) men vidderna däremot... jag bor ju mitt ute på en åker med om inte milsvida vidder så i alla fall kilometervida. Det är härligt!

Annika Estassy sa...

Jag får passa på att bo högt när inte T är med - han har svindel och mår riktigt dåligt av att befinna sig högre upp än 2:a, möjligen 3:e våningen.